De start van het nieuw schooljaar: hoe essentiele olien jou en je kinderen kunnen helpen

De start van een nieuw schooljaar brengt vaak veel spanning met zich mee, zowel voor kinderen als ouders. Het kan een uitdagende overgang zijn, maar essentiële oliën kunnen helpen om deze periode net iets gemakkelijker en aangenamer te maken. Hieronder deel ik een aantal tips en suggesties om het nieuwe schooljaar goed van start te laten gaan.

Een vaste ochtendroutine voor een succesvol schooljaar

Een gestructureerde ochtendroutine is essentieel voor een goede start van het schooljaar. De spanning en opwinding de avond voor de eerste schooldag kunnen ervoor zorgen dat kinderen minder goed slapen, wat kan leiden tot een ochtend vol chagrijn. Gelukkig kunnen essentiële oliën zoals Lemon, Peppermint en Citrus Fresh hierbij helpen. Deze olien kun je in de diffuser doen, maar natuurlijk ook in een rollertje.

Door deze oliën te diffusen, kun je de energie verhogen en mentale helderheid bevorderen, zodat kinderen zich beter kunnen concentreren op school.

 

Omgaan met eerste dag zenuwen

De eerste schooldag kan behoorlijk wat zenuwen met zich meebrengen, en niet alleen bij de kinderen! Voor kinderen is het vaak een mix van enthousiasme en angst voor het nieuwe schooljaar en het huiswerk dat daarbij komt kijken. Ouders maken zich vaak zorgen over het welzijn van hun kinderen. Voor vertrek naar school kan het aanbrengen van Peace & Calming of Joy onder de voeten van je kind helpen om zelfvertrouwen en vreugde te bevorderen, terwijl het angstige gevoelens vermindert.

 

Voor meisjes kan een diffuserketting ideaal zijn om een druppel van hun favoriete emotieolie mee te nemen voor extra steun gedurende de dag. Voor jongens is een leren diffuser-armband een mooie optie. Let wel op dat de geur subtiel is en niet te overheersend, zodat je kind hier op discrete wijze van kan genieten.

Ouders kunnen zichzelf ook ondersteunen. Zodra de kinderen naar school zijn, is het diffusen van oliën zoals Grounding, Valor & Orange een goede manier om kalmte te bewaren en eventuele zorgen en angsten los te laten.

 

Veiligheid bij het gebruik van essentiële oliën voor kinderen

Wanneer je essentiële oliën bij kinderen gebruikt, is het belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Essentiële oliën zijn krachtige middelen en dienen altijd op een verantwoorde manier gebruikt te worden, vooral bij kinderen. Zorg ervoor dat je oliën van hoge kwaliteit gebruikt, zoals die van Young Living, en verdun ze indien nodig voordat je ze aanbrengt. Let erop dat sommige oliën mogelijk niet geschikt zijn voor kinderen onder een bepaalde leeftijd; uiteraard geef ik je hierover een passend advies.

 

Focus na schooltijd

Na een dag vol prikkels op school kunnen kinderen vol energie thuiskomen, wat de overgang naar huiswerk en klusjes soms lastig maakt. Essentiële oliën kunnen helpen om die focus weer terug te brengen. GeneYus, een olie uit de KidScents-lijn, is speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen zich op één taak te concentreren en is al vooraf verdund voor veilig gebruik.

 

Daarnaast kunnen oliën zoals Vetiver en Cedarwood bijdragen aan mentale helderheid en rust, zowel in combinatie met GeneYus als op zichzelf. Deze oliën werken ook goed met andere oliën uit de starterskit, zoals Lemon, Lavender, of Peppermint. Elk kind reageert anders op combinaties van oliën, dus experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jouw kind.

 

Naast bovenstaande olien heeft Young Living een hele mooie kinderlijn (die ook hartstikke goed is voor de mama's en papa's :)).

Hieronder alle essentiële olien uit de KidScents serie op een rijtje:

  • Kidpower: voor zelfvertrouwen
  • Kidcare: voor betere weerstand, voor alle vervelende ongelukjes zoals vallen en stoten
  • Geneyus: voor focus en concentratie
  • DreamEase: goede nachtrust en ontspanning
  • Refresh: voor ongemakken bij de luchtwegen
  • TummyGize: voor spijsvertering

 

Kortom, er is ZOVEEL MOGELIJK voor je kind en voor jou.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.