Kip-mosterdsoep

Kip-mosterdsoep of is het mosterdsoep met kip? Hoe je het ook noemt, voor mij is een kwestie van 2 lekkere smaken combineren. Een perfecte soep voor na een herfstachtige wandeling, lunch of wanneer dan ook.

 

Voor: 4 borden

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

  • Ingrediënten
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 400 gram (of meer/minder) kippenpoten of drumsticks
  • 1 kleine prei
  • 3 flinke eetlepels grove Groningse mosterd

 

Bereiding

  • Kook het water met de 2 bouillonblokjes en de kippenpoten.
  • Laat deze op laag vuur rustig gaar worden.
  • Haal de kippenpoten na ongeveer 20 minuten uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
  • Snij ondertussen de prei in ragfijne ringen.
  • Voeg deze samen met de mosterd toe aan de bouillon.
  • Breng alles op rustig vuur weer aan de kook.
  • Pluk ondertussen het vlees van het bot en in kleine stukjes.
  • Voeg dit als laatste bij de soep.
  • Proef, voeg eventueel nog wat extra mosterd of andere kruiden toe.