Kerriesoep

Kerriesoep, uiteraard gemaakt met kerrie.  Maar waarom ziet deze kerriesoep er wat donkerder uit dan wat je meestal tegen komt? Kerrie is nl verkrijgbaar (zeker bij de toko's en turkse winkeltjes) in diverse varianten. Zelf gebruik ik meestal kerriepoeder mild, madras of masala.

Kerriepoeder is een samenstelling van diverse specerijen. Op de ingrediëntenlijst staat welke specerijen er allemaal in zitten. Hoeveelheden staan er niet bij, want dit is vaak "het geheim van de smid". En als men er bijvoorbeeld wat meer cayenne in doet dan krijgt de kerriepoeder vanzelf een wat donkerdere kleur. Daarom is het belangrijk dat je blijft proeven, zelf heb ik 3 eetlepels gebruikt voor deze soep, maar het kan goed zijn dat jij 2 eetlepels genoeg vindt.

 

Voor: 3-4 borden

Bereidingstijd: <20 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 3 eetlepels kerriepoeder (mild)
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 prei
  • Wat olijfolie

 

Bereiding

  • Was de prei en snij deze in hele kleine ringetjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de preiringen op halfhoog vuur rustig aan.
  • Voeg na 3-4 minuten de kerriepoeder toe, de bouillonblokjes, 1 liter water en de kikkererwten.
  • Laat alles zo'n 4-5 minuten doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en maak met en staafmixer een gladde soep.
  • Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

En wil je een extra pittige soep, voeg dan wat extra cayennepeper toe.