Moussaka, de echte Griekse ovenschotel

Moussaka, voor mij 1 van de lekkerste Griekse ovenschotels. Laat je niet ontmoedigen door de lange bereidingstijd, net als zoveel andere gerechten, je hoeft echt niet continue bij het fornuis te blijven staan. Zorg wel dat je een kookwekkertje gebruikt, dit scheelt een hoop stress en ergenis. Terwijl de gehaktsaus staat te pruttelen, verwarm je de oven voor en snij je de courgettes en als de courgettes in de oven zitten, zet je de frituurpan aan en frituur je de aardappelschijfjes. Vergeet niet af en toe te roeren in het gehaktmengsel. Je zult zien dat zo'n lekkere gezondere ovenschotel dan best snel gemaakt is. Je vraagt je nu natuurlijk af….. Claudia!, gezondere ovenschotel en frituren ? JAZEKER, in dit gerecht frituren we alleen de aardappelschijfjes (terwijl het oorspronkelijke griekse gerecht ook de courgettes en/of de aubergines frituurt) en je laat de schijfjes ook nog uitlekken op een stuk keukenpapier, dit scheelt echt veel!

 

In Griekenland maken wij dan ook altijd gelijk een grote hoeveelheid, het zijn fantastische gerechten om vooraf klaar te maken voordat de visite komt maar ook heel goed in te vriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd op tafel kan zetten als je even geen tijd hebt om te koken.